Новини

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КЕВР ДОЦ. ИВАН ИВАНОВ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ МИНЬОРИ С ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК


18.08.2023

По повод Деня на миньора, професионален празник на българските миньори и на работещите в минната промишленост, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изпрати поздравителен адрес до ръководството на „Мини Марица -Изток“ ЕАД. С указ на цар Фердинанд празникът се чества всяка година на 18 август – Деня на успението на Св. Иван Рилски, като от 1994 г. е възстановен с постановление на Министерския съвет.

„От името на членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране и лично от мое име бих искал да отправя най-сърдечни поздравления към работещите в „Мини Марица-Изток“ ЕАД и в целия минен отрасъл. На този ден всички ние изразяваме нашето уважение и признателност за техния професионализъм, чувство за отговорност и значим принос за развитието на рудодобива и на българската енергетика“, се казва в приветствието.

Председателят на регулатора изразява увереност, че българските миньори посрещат празника си горди от постигнатите резултати и с амбицията за активно участие в по-нататъшното развитие на енергийния отрасъл.

„Пожелавам на всички тях много здраве, семейно щастие и благополучие, професионални и лични успехи!   Нека Св. Иван Рилски бди над Вас и Вашите семейства! Честит Ден на миньора!“, заявява доц. Иван Иванов в поздравителния си адрес.